Környezettudatosan bűntudat nélkül

2019-07-24  A szélsőséges zöldlobbi igyekszik bűntudatot ébreszteni bennünk. Ha műanyagot használunk, akkor az óceánok élővilágát veszélyeztetjük, ha húst eszünk, akkor elpusztul a föld, ha autózunk, mind meghalunk, és ha egy építkezésnél kivágunk egy fát, akkor tönkre tesszük a... [Tovább]

Tombol a nyár - programajánló

2019-07-23  Nyugalom, nyugalom. Végre politikai uborkaszezon van. Lassan lenyeljük (vagyis dehogy nyeljük le!) a sóstói vízpromlémát, és elautózunk vagy ezredszer a nem oly távoli faluba nemzetközi porondon megnézni csapatunkat. Megbarátkozunk a város szélén terjengő kétes eredetű szaggal... [Tovább]

Megemlékezés, koszorúzás és 100 perc díszőrség a Nemzeti Hadsereg tiszteletére

2019-07-18  2019. JúLIUS 20-áN LESZ 100 éVE annak, hogy Szegeden, a Mars téri laktanyában megszentelték a Nemzeti Hadsereg zászlaját. A zászlóbontás eredményeképpen Magyarországnak újra lehetősége nyílt arra, hogy egy ütőképes hadsereggel megvédje magát és el kezdje helyreállítani a... [Tovább]

Csángó est a nálunk táborozó pusztinaiakkal

2019-07-17  Egyesületünknek nagyon fontosak a külhoni kapcsolatok, így természetes, hogy Juhász László önkormányzati képviselő is támogatta, hogy immár nyolcadik alkalommal érkezzenek Pusztinából csángóföldi magyarok Székesfehérvár Önkormányzatának velencei táborába. A húsz fős ... [Tovább]

Válasz-portrék 4. - Izsay Donát a feltörekvő fiatalok, a háttérbe szorított tehetségek szószólója

2019-07-12  Segítés, támogatás, felkarolás, lehetőség biztosítása – Izsay Donáttal beszélgetve egyfolytában ezek a kifejezések kerülnek terítékre. Nincs olyan a székesfehérvári undergrund életben, aki ne ismerné Donátot. A könnyűzenei életben ugyanúgy ismerősen cseng a neve, ... [Tovább]

Rendkívüli ülés, megnyugtató döntésekkel - Juhász Lászlót kérdeztük a mai közgyűlésről

2019-07-12  A mai napon rendkívüli ülést tartott Székesfehérvár Megyei Jogú Város közgyűlése. A képviselők egyperces néma felállással adóztak a napokban elhunyt Égi Tamás alpolgármester emléke előtt. Egyesületünket ezúttal is Juhász László képviselte. Őt kérdeztük arról, hog... [Tovább]

Válasz-portrék 3. - Tóth Szilvia, a kultúra csinos nagykövete

2019-07-04  Tóth Szilvia tanárnő, a Válasz kulturális felelőse. A Szabadbattyánban felnőtt fiatal hölgy a Vasvári Pál Gimnáziumban érettségizett, majd a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett magyar nyelv és irodalom szakos tanári végzettséget.  Szorgalmas, kitart... [Tovább]

Juhász László köszöntője
Linkajánló